Mindfulness

Per 1 oktober 2019 stopt mijn praktijk.
Ik neem geen nieuwe aanmeldingen meer aan.

Mindfulness training

De Mindfulness training is voor kinderen tussen de 4 en 16 jaar. Het is een concrete training waarbij kinderen in 8 weken leren hun aandacht te richten, zich te concentreren en zich minder te laten afleiden door dat wat er om hen heen gebeurt.

De methode maakt kinderen bewust van wat er in hun omgaat, zodat zij beter kunnen reageren op voor hen moeilijke situaties. In plaats van uit een gewoonte (automatisch) te reageren op de dingen die gebeuren, worden kinderen bewust wat er van binnen gebeurt. Hierdoor ontstaat als vanzelf een keuzemoment: hoe wil en kan ik reageren?

De huiswerkopdrachten die bij deze training horen, zijn bedoeld om kinderen op rustige momenten te laten oefenen. Zodat ze op de moeilijke momenten weten wat ze moeten doen en hoe ze zelf willen reageren.

De ervaring leert dat bij kinderen die de training gevolgd hebben, de concentratie en de aandacht verbeteren. Dit geeft meer zelf acceptatie en zelfvertrouwen waardoor het makkelijker wordt om, om te gaan met lastige gedachten en moeilijke situaties.

De Mindfulness training  waarmee gewerkt wordt heet ‘Aandacht Werkt’. Aandacht Werkt is een evidenced based methode, ontwikkeld door Eline Snel.

 

Kosten

Leeftijd 5-12
8/10 weken, groep € 200,-

Leeftijd 12-16
10/12 weken, groep € 250,-

De prijs is inclusief het boek ‘Aandacht Werkt’, van Eline Snel.
Het aanbod is vrijgesteld van BTW.